Prislista

Ditt ärende är viktigt och tar olika tid – det beror på vad du har samlat på dig. Kanske står du fast så att vi måste kontakta myndigheter, företag och leta rätt på rätt person?

Vi gör arbetet tillsammans med dig – så det kan vara bra att sätta av 2-4 timmar där vi går igenom det som ska till för att komma vidare. Vi sätter upp en plan med dig.

Vissa gånger kan ett ärende ta flera veckor eller månader – det är en resa vi gör tillsammans.

För att ge dig bra hjälp tar vi betald. Vi är flexibla och sträcker oss långt för att du ska ha råd och få bra service.


Brevskrivning

Ett vanligt brev är inget vi tar fram på 5 minuter. Det behöver din input och det behöver insikter från olika kompetenser för att resultatet ska bli bra. Vi skriver dessutom alla brev tillsammans med dig. Det är vanligtvis inte något vi gör själv – vi tar fram skrivandet i samarbete.

Priset gäller inte endast ett brev. På en förmiddag kanske vi tar fram 3-5 brev tillsammans. Det beror på vad du vill och vad du behöver. Hela skrivprocessen kan ta 2-4 timmar.

Därför bör du räkna med att det kan ta mellan 500 –  2 000  kr. Och det kanske inte blir klart just den dagen – så du måste återkomma. Allt kan hända i en hektiskt vardag.


Rådgivning

Att få råd är inte lätt och det finns många sjarlataner som ger billiga råd. Hos oss får du inte billiga råd – men hjälp att komma vidare om du sitter i en knepig situation, eller just behöver orientera dig i samhället för att lösa ett ärende. Vi försöker hitta bra lösningar tillsammans med dig. Det betyder att vi hjälps åt att komma vidare när du fastnat. Vi samarbetar och sätter oss ner i lugn och ro och går igenom detaljerna och hittar bästa möjliga lösning. Utan att dölja något för varandra öppnas nya horisonter och hjälpen du behöver kan komma från oväntat håll.

Vi lyssnar på dig – och engagerar oss för din sak. Och rådgivning kan även innebära brevskrivning, som nämnt ovan. Det ingår.

Du kan räkna med att en enkel rådgivning minst tar en förmiddag. Räkna med 2-3 timmar. Kommer vi fram till att du behöver mer tid, så sätt av några förmiddagar, kanske flera dagar där vi går igenom fördelar och nackdelar, möjligheter och hot som kan påverka dig och ditt mål. Vi dokumenterar och du får uppgifter som du själv måste göra. Det kan vara så att vi behöver träffas flera gånger under flera månader innan du får svar. Kanske måste vi vänta på beslut från andra – då kan ditt ärende dröja. Det är inte ovanligt att saker tar flera år. Vi kan hjälpa dig under hela processen.

Vad kan det kosta? Vi är flexibla. Och hjälpen du får kan vara värt mycket pengar. Tillsammans lägger vi upp en betalningsplan som passar dig.

Handlar det om enkla råd som tar någon dag eller två kan priset ligga på 1 500 – 3 000 kr. Är det komplexa grejer bestämmer vi tillsammans vad det är värt. Ärenden som pågår under flera månader eller år har sitt eget pris.

Ser vi att en rådgivning är krävande tar vi förskottsbetald. Detta är något vi kommer överens om.